Zapečený bulgur
- bulgur
- olivový olej
- pórek
- olivy
- tuňák
- italské koření (paprika, česnek, oregano, tymián)
- kari
- rajčata
- zakysaná smetana
- bazalka
- mozzarela
Bulgur zalijeme vroucí vodou a necháme "nasát". Mezitím si dáme předehřát troubu na 220 °C. Olivovým olejem vymažeme zapékací misku. Na dno misky dáme uvařený bulgur, na něj klademe nakrájený porék, olivy a kousky tuňáka. Tuto vrstvu posypeme kořením dle libosti - původním receptu je italské koření a kari. Navrch dáme na kolečka pokrájená rajčata, která potřeme zakysanou smetanou a posypeme bazalkou. Poté vložíme do trouby asi na 15 minut. Mezitím na tenké plátky nakrájíme mozzarelu, kterou přidáme po 15 min. zápékání. Dáme zpět do trouby a zapékáme do zlatova.