Těstoviny s řapíkatým celerem

Ve slané vodě uvařte v jednom hrnci těstoviny a ve druhém řapíkatý celer pokrájený na menší kusy. Celer vařte jen pár minut, aby nebyl úplně měkký, ale už z něj šla odstranit pevná vlákna. Do misky nastrouhejte tvrdý sýr, nadrobte plísňový, nakrájejte pažitku a petrželku, přidejte zakysanou smetanu a okořeňte solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Pak přidejte pokrájený a vláken zbavený řapíkatý celer.

Uvařené těstoviny slejte, a než trochu prochladnou, vymažte zapékací misku máslem a rozehřejte troubu asi na 150 stupňů. Směs ze sýrů, koření a smetany promíchejte s těstovinami a vše nasypte do zapékací mísy. Pečte při 150 stupních asi dvacet minut.


KategorieRecepty

TestovinySRapikatymCelerem (last edited 2015-05-20 06:21:37 by Tina)