Květáková polévka s cizrnou

Květák rozeberte na růžičky, z česneku odřízněte konce, ale neloupejte je, a spolu se scezenou cizrnou květák i česnek smíchejte se 3 lžícemi oleje, římským kmínem, paprikou a solí. Pečte na velkém plechu asi půl hodiny při 200 °C dozlatova, během pečení jednou promíchejte.

Mezitím, co se květák peče, si na troše oleje opečte pokrájenou cibuli, zalejte trochou vývaru a vařte, než je zelenina hotová. Po upečení vyloupněte česneky, půl hrnku květákové směsi si schovejte na ozdobu a zbytek rozmixujte spolu se zbylým vývarem. Přidejte k cibuli, opepřete a podávejte posypané odloženým květákem a cizrnou smíchanou s opraženou a nadrobenou slaninou (to jde nejlépe nasucho v troubě nebo na pánvi).


KategorieRecepty

KvetakovaPolevkaSCizrnou (last edited 2016-09-17 19:56:11 by Tina)