Kuře Vindaloo

Marináda

Masala pasta

Směs

Zbytek

Kuřecí prsa pokrájená na 3 cm kostky necháme 30 minut marinovat v soli a směsi Tandoori.

Chilli papričky nasucho opražíme a rozdrtíme. Smícháme koření, přidáme maličko vody, vznikne nám tzv. směs Masala. Veškeré koření je v mleté či drcené formě.

Rozinky a kešu, které si necháme předem na pár hodin namočené v trošce mléka, rozmixujeme na kaši a dáme stranou.

Cibuli pokrájíme na jemné plátky, rajčata na kostičky. Ve woku rozehřejeme olej. Cibulku osmahneme dohněda, přidáme česnek, zázvor a minutku posmažíme. Nyní přidáme masala pastu a též asi půl minutky koření restujeme.

Přidáme rajčata a po 2 min. přidáme marinované kuře. Necháme kuře pěkně obalit v masale. Přidáme půl šálku vody, sůl dle chuti a vaříme přikryté na mírném ohni dokud není kuře měkké. Přidáme kešu-rozinkovou pastu, stáhneme z ohně a přidáme nasekaný koriandr.

Pro zvýraznění chuti je vhodné přidat trochu vinného octa (asi 1/2 lžíce) či stejné množství citronové šťávy.

Konzumovat lze hned po uvaření, avšak lepší zážitek je z pokrmu den uleželého. Jako příloha se hodí rýže nebo indické placky.

Ještě takový tip. Moc dobré je dát spolu s masem asi 5 brambor střední velikosti překrojených podélně a pokrájených na asi 4-5 mm plátky. Je ale třeba dát více vody, aby se brambory dobře provařily. Konzistence jídla by měla bý hustší, takže přebytečnou vodu je dobré nechat posléze vyvařit.

Jiné recepty

wikibooks cookbook


KategorieRecepty

KureVindaloo (last edited 2015-03-13 16:12:49 by Tina)