Krůtí špízy s kari omáčkou
Marináda
- krůtí/kuřecí maso (asi 0,5 kg)
- tandoori
- lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- trocha masoxu/polévkového koření
- půl kelímku jogurtu
- česnek
- pár semínek kardamomu
Na špíz
- 1 žlutá paprika
- 3 žampióny
- 1 velká červená cibule
V míse smícháme ingredience na marinádu a vložíme do ní maso nakrájené na větší kostičky. Necháme v lednici uležet ideálně přes noc. Na špejle napichujeme střídavě maso, žampión, papriku a cibuli. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a smažíme špízy 20 - 30 minut pod pokličkou. Možno trochu podlít vodou, pokud je třeba. Příloha - brambor.
Kari omáčka
- 100 g lučiny
- mletý bílý pepř
- 1 lžička kari koření
- 100 g zakysané smetany
Lučinu smícháme se zakysanou smetanou a ochutíme kari kořením, bílým pepřem a solí.