Křehký koláč s citrónovou náplní

Na koláč o průměru 28 cm (24 cm) potřebujeme:

Troubu předehřejte na 180 stupňů, máslo vypracujte s moukou, cukrem a špetkou soli na hladké těsto, které natlačte do koláčové formy (šikovné jsou ty s vyjímatelným dnem), dno několikrát propíchejte vidličkou a dejte na 20 minut předpéct.

Mezitím zašlehejte žloutky, kůru z jednoho citronu a šťávu dle chuti (se 3 citrony je koláč příjemně kyselý) do kondenzovaného mléka a opatrně vmíchejte borůvky. Směs nalejte na předpečený korpus a ještě asi 20 minut dopečte, až náplň zpevní a okraje zezlátnou.


KategorieRecepty

KrehkyKolacSCitronovouNaplni (last edited 2017-03-19 17:09:59 by Tina)