Čápátí

2 porce

V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, vlažnou vodu a vypracujeme tuhé těsto.

Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi.

Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Z jedné strany potíráme placky čápátí máslem.

Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou.


KategorieRecepty

Capati (last edited 2015-02-01 17:57:39 by Tina)